logo ro uk spacer
spacer menu_break HOME menu_break DESPRE NOI menu_break STIRI menu_break EVENIMENTE menu_break FOTO menu_break ARTISTI menu_break MEDIA menu_break PARTENERI menu_break CONTACT menu_break
spacer
spacerspacer
< October, 2021 >
D L M M J V S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
spacer
spacerspacer

radio magic fm
Asculta Europa FM
guerilla
radio gold fm
spacer
spacer
MEZZOFORTE LA BUCURESTI
Fundatia Phoenix continua seria evenimentelor culturale de elita deschise, in acelasi timp, celui mai larg public. Dupa succesul extraordinar al percutionistilor japonezi de la Yamato, unul dintre cele mai valoroase grupuri din istoria jazz-rock-ului poposeste la Bucuresti la inceputul lunii aprilie. Este vorba despre islandezii reuniti sub numele de MEZZOFORTE, niste muzicieni exceptionali care sunt idolii mai multor generatii de instrumentisti de la noi si de aiurea. Trupa are un loc special in Islanda. Inainte de orice, ei sunt primii muzicieni din aceasta tara care au atras atentia intregii lumi muzicale asupra insulei din nordul Europei. Ei au arata tuturor ca acolo se poate gasi o muzica speciala, cantata de artisti exceptionali, plini de bucurie si energie pozitiva. MEZZOFORTE au deschis drumul triumfal pentru multi alti artisti din Islanda si tarile scandinave in muzica internationala. O demonstratie de imbinare superioara a virtuozitatii cu feeling-ul, intr-un spectacol care merita sa fie vazut de toti cei care stiu sa aprecieze adevaratele valori muzicale. MEZZOFORTE vor evolua duminica, 2 aprilie, incepand cu ora 20, la Sala Radio (str.Nuferilor, 72-74). Biletele costa intre 50 si 150 lei si pot fi procurate de la Sala Radio, Sala Palatului, Teatrul National, Magazinul Muzica si Librariile Carturesti. Rezervari la tel.021.312.13.11 sau www.phoenix.ro. Fundatia Phoenix continua seria evenimentelor culturale de elita deschise, in acelasi timp, celui mai larg public. Dupa succesul extraordinar al percutionistilor japonezi de la Yamato, unul dintre cele mai valoroase grupuri din istoria jazz-rock-ului poposeste la Bucuresti la inceputul lunii aprilie. Este vorba despre islandezii reuniti sub numele de MEZZOFORTE, niste muzicieni exceptionali care sunt idolii mai multor generatii de instrumentisti de la noi si de aiurea. Trupa are un loc special in Islanda. Inainte de orice, ei sunt primii muzicieni din aceasta tara care au atras atentia intregii lumi muzicale asupra insulei din nordul Europei. Ei au arata tuturor ca acolo se poate gasi o muzica speciala, cantata de artisti exceptionali, plini de bucurie si energie pozitiva. MEZZOFORTE au deschis drumul triumfal pentru multi alti artisti din Islanda si tarile scandinave in muzica internationala. O demonstratie de imbinare superioara a virtuozitatii cu feeling-ul, intr-un spectacol care merita sa fie vazut de toti cei care stiu sa aprecieze adevaratele valori muzicale. MEZZOFORTE vor evolua duminica, 2 aprilie, incepand cu ora 20, la Sala Radio (str.Nuferilor, 72-74). Biletele costa intre 50 si 150 lei si pot fi procurate de la Sala Radio, Sala Palatului, Teatrul National, Magazinul Muzica si Librariile Carturesti. Rezervari la tel.021.312.13.11 sau www.phoenix.ro.
BUENA VISTA SOCIAL CLUB ™ prezintă
Bucuresti – Sala Palatului – 8 mai

Timisoara – Opera – 29 aprilie

Dupa concertul cu OMARA PORTUONDO de anul trecut (martie) si inainte de concertul cu OMARA PORTUONDO de anul acesta (23 noiembrie, Sala Palatului, concert cu big band), Fundatia Phoenix continua seria spectacolelor realizate cu artistii WORLD CIRCUIT, manageriati de MONTUNO PRODUCIONES, in mod special cu cei inclusi in celebrul proiect muzical Buena Vista Social Club™ . 

Cei patru instrumentişti sunt cei mai devotaţi din proiectul Buena Vista Social Club™ şi, împreună cu încă 7 muzicieni din Havana (in total 9 instrumentisti si 2 vocalisti), se vor opri la Bucureşti în turneul lor european şi ne vor încânta cu cea mai bună muzică scrisă vreodată în Cuba. Toţi patru au mai fost la Bucureşti în grupul care l-a însoţit acum doi ani pe Ibrahim Ferrer. Alaturi de ei, publicul il va putea revedea si pe ROBERTO FONSECA, extraordinarul pianist care ne-a cucerit pe toti cu aceeasi ocazie, la Sala Palatului. Trebuie mentionat ca fiecare dintre cei patru este protagonistul unor albume proprii, care se bucura de succes, inclusiv in tara noastra (distribuitor A & A Records) 


Ultima ora
 

Spectacolul prezentat de BUENA VISTA SOCIAL CLUB ™ va avea loc si la Timisoara, in superba sala a Operei din localitate, in data de 29 aprilie. Atentie: pentru a se departaja de tot felul de alte incercari de speculare a prestigiului marcii, spectacolele poarta pe afis si in intreaga promotie insemnul BUENA VISTA SOCIAL CLUB ™ - fiind o marca inregistrata. Detinatorii marcii si promoterii spectacolelor isi iau aceasta masura de prevedere si protectie a publicului, asemeni oricaror alte marci de prestigiu.  


Având originile în spectacolele de revistă Motown sau Stax din anii '60, acest spectacol unic va duce publicul într-o călătorie prin piesele înregistrate pentru proiectul iniţial Buena Vista Social Club™ din 1996 pînă în prezent. Cachaito Lopez, Guajiro Mirabal şi Manuel Galban vor prezenta şi materiale de pe albumele lor solo, în timp ce Jesús 'Aguaje' Ramos va încerca piese de pe albumul pe care îl va edita la World Circuit spre sfîrşitul lui 2006, la 10 ani după primul CD Buena Vista Social Club.  

Supranumit şi inima Buena Vista Social Club, contrabasistul Cachaito Lopez este singurul muzician care apare pe fiecare piesă de pe fiecare album Buena Vista Social Club™ editat de World Circuit. Albumul lui de debut, denumit "Cachaito" a ciştigat premiul BBC Radio 3 pentru world music şi a fost declarat de "The Independent" o capodoperă.   

Trompeta de neconfundat a lui Guajiro Mirabal a acompaniat aproape orice artist cubanez la care vă puteţi gândi. Albumul său dedicat trupelor tradiţionale de son ale marelui Arsenio Rodríguez a fost nominalizat la premiile Grammy şi a fost primit cu entuziasm de către critici şi public din toată lumea.  

Trombonul lui Jesús 'Aguaje' Ramos se aude pe toate înregistrările World Circuit din ultimii 10 ani, iar abilităţile lui de instrumentist şi şef de orchestră l-au recomandat pentru mai multe turnee, mai ales împreună cu Ibrahim Ferrer.   

Chitarist, pianist şi organist, Manuel Galbán a devenit celebru tot în urma apariţiei pe diferite albume şi în turnee sub titulatura Buena Vista Social Club™. Albumul de duete cu Ry Cooder "Mambo Sinuendo" a câştigat premiul Grammy în 2004.

Fiecare din aceşti patru muzicieni de elită a avut propriul său cuvânt de spus în toate stilurile de muzică cubaneză - son montunos, danzón, cha cha cha, bolero, sau chiar jazz. Transmit foarte multă energie cînd sunt pe scenă şi, după zece ani în care au reprezentat coloana vertebrală a proiectului Buena Vista Social Club™ şi trupa de concert a lui Ibrahim Ferrer, au acum ocazia să strălucească în toată splendoarea pe scenă.  

Concertele vor avea loc la Bucuresti ( Sala Palatului - 8 mai) si Timisoara (Opera – 29 aprilie) şi sunt produse de Fundaţia Phoenix, care este imputernicita sa promoveze evenimentele sub marca Buena Vista Social Club™. Parteneri in promotie sunt: Radio Europa FM si B-24-Fun. Evenimentul este sustinut si de Havana Club. Va multumim pentru informarea prompta si corecta a publicului.
TURNEU EUROPEAN 2005
NARCISA SUCIU - GABRIEL COTABITA
ELENA MERISOREANU - #ORA

Terracina 12 mai, ora 20.00 Piazza Garibaldi
tel: 340 970 2949
Gaeta 13 mai, ora 20.00 Piazzale di Liegro
tel: 340 970 2949
Brescia 14 mai, ora 19.00 Rest. Bornata, Viale Bornata, 46
tel: 348 335 0221
Stuttgart 15 mai, ora 19.00 Rest. Bei Christo, Herrenbergerstr 100 Boblingen
tel: 173 300 8253; 07031 659 565
Bruxelles 20 mai, ora 19.00 De Markten, 5 Vieux Marche aux Grains Oude Graanmarkt 5
tel: 02/51134 20
Nurnberg 21 mai, ora 16.30 Piata Genossenschaft saalbau, Matheus Hermann
tel: 179 687 2314
Viena 22 mai, ora 17.30 Rest. Kur Salon, Waldwiesse 4, Bad Voslau (Baden)
tel: 0664 341 9664

Valentine's Day
Club Escape si Fundatia Phoenix va invita la Petrecerea Indragostitilor.
Fundatia Culturala Phoenix si Media Services prezinta concertul
PAULA SELING & 7th HEAVEN "...FARA SFARSIT..."
Luni, 20 octombrie 2003, ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului National din Bucuresti.

Invitati surpriza in spectacol

Biletele se gasesc la Teatrul National, Sala Palatului, Magazinul Muzica si Sony Music Megastore.
Rezervari la telefon 021-312.13.11., 0723.577.199
e-mail: bilete@phoenix.ro
Parteneri media: Atomic TV, Radio Contact.
20 iulie 2001 - lansare NARCISA SUCIU - The Best of Ethnic
NARCISA SUCIU - din Maramures la Terasa Doamnei   In plina canicula, Fundatia Culturala PHOENIX va invita intr-o oaza de prospetime vineri, 20 iulie, ora 14.00, la TERASA DOAMNEI ( Str. Doamnei, vis-a-vis de BNR) Este vorba despre lansarea albumului NARCISA SUCIU - THE BEST OF ETHNIC (suport caseta audio si compact disc). Selectia cuprinde 16 piese dintre cele mai importante realizari (in maniera etno) ale interpretei, in decursul celor 6 ani de la debut, avand ca bonus "Campuri aurii" (compozitie Mircea Rusu) - piesa care beneficiaza de un videoclip aflat deja in difuzare pe mai toate canalele de televiziune) Lansarea presupune o intalnire a Narcisei cu prietenii si admiratorii (intampinati cu produse specifice zonei etnografice din care provine) la o discutie sincera si secvente relevante din materialul muzical lansat pe piata. Vor mai participa si alti artisti reprezentati de Fundatia Phoenix, precum si invitatii speciali, baietii din grupul Ro-Mania.
SILVIA STEFANESCU - NOROCOASA GHINIONISTA
Revelatia pop a anului 2000 (detinatoare a 4 Premii la Festivalul DISCOVERY 2000), Silvia Stefanescu beneficiaza, intre alte actiuni promotionale la nivel european, de posibilitatea de a participa fara selectie la orice Festival din reteaua FIDOF. Numai ca pana in momentul de fata acest beneficiu nu i-a adus decat motive de frustrare. Fiindca Festivalurile la care ar fi fost tentata sa participe (si la care si-ar fi si permis dat fiind faptul ca este eleva in clasa a XII - a!) au fost in ordine:
1. Macedonia - care pana la urma nu s-a mai tinut din cauza razboiului;
2. Malta - unde reprezentantul Romaniei in juriu a facut o contraoferta de participare;
3. Lituania - tara care pretinde viza dar nu are consulat pe teritoriul Romaniei (cel mai apropiat consulat fiind la Minsk pentru care nu exista cursa aeriana directa ci doar cu escala in Frankfurt - pentru care e nevoie de viza de Germania)

Soarta parea sa-i surada odata cu infiintarea unui nou Festival International - de creatie - in Iugoslavia (la Zrenjanin) unde organizatorii au inscris-o "din oficiu". Festivalul ar fi trebuit sa se desfasoare la inceputul lunii august, numai ca august fiind pentru europeni luna de concediu si pregatirile stand mai bine decat se credea initial, organizatorii au devansat Festivalul cu o luna, adica exact in perioada de BACALAUREAT pentru Silvia. Si, uite asa, istoria se repeta.

Singura alinare pentru talentata ghinionista este faptul ca va fi suplinita de o alta colega de la Fundatia PHOENIX - Narcisa Suciu - cu piesa "Lioara, Lioara"), "alta colega" decat Marcela Buruian, care a fost si ea selectata intre timp cu o piesa a lui Dinu Olarasu ("Efecte secundare").

Dana Cristescu

PS: Ca situatia sa fie si mai amuzanta, piesa cu care Silvia a castigat atata apreciere europeana ("Clopote albe, clopote negre" - muzica George Natzis, textul: Roxana Popescu), cu care PAULA SELING a cucerit Premiul Special al Juriului la Festivalul MALTA 1998 si care intre timp a intrat in repertoriul oficial al Festivalurilor FIDOF din Germania, Israel, Italia, a fost respinsa la preselectia pentru Festivalul de la Mamaia 1998 (creatie).

LAPTARIA LUI ENACHE - 6 Aprilie 2002 - Alexander Balanescu la Bucuresti
Alexander Balanescu, unul dintre cei mai apreciati compozitori si violonisti contemporani, va fi prezent la Bucuresti la începutul lunii aprilie, în cautarea unor colaboratori pentru doua proiecte la care lucreaza în prezent.

Alexander Balanescu s-a nascut si a copilarit în România, unde a început studiile de vioara, pe care le-a desavârsit la faimoasa Juilliard School of Music din New York. Dupa terminarea studiilor, se stabileste la Londra, unde locuieste si în prezent.

La începutul anilor '80, Alexander Balanescu face parte din Arditti Quartet, trupa cu un repertoriu preponderent clasic. În 1987 formeaza cvartetul de coarde care îi poarta numele, dorind sa creeze un nou tip de muzica, mult mai accesibil si comunicativ. Sub titulatura Balanescu Quartet au aparut pâna în prezent 6 albume de studio, dintre care 3 sunt coloane sonore ale unor filme de lungmetraj.

Cu timpul, Balanescu îsi câstiga o reputatie de invidiat ca artist interdisciplinar - compozitor, improvizator si interpret cu o tehnica uluitoare. Balanescu a colaborat de-a lungul anilor cu muzicieni de facturi foarte diferite, de la John Lurie, Michael Nyman, Gavin Bryars, John Surman sau Philip Glass, pâna la Kate Bush, Pet Shop Boys, Kraftwerk, Spiritualized sau Goldfrapp.

Motivul principal al prezentei lui Balanescu la Bucuresti la începutul lunii aprilie îl constituie documentarea pentru doua proiecte la care lucreaza - un spectacol de dans contemporan si un nou album care are ca punct de pornire personalitatea si cântecele Mariei Tanase. Balanescu este în cautarea unor artisti români tineri si talentati cu care ar putea sa lucreze împreuna la cele doua proiecte.

Balanescu va completa prezenta lui la Bucuresti cu un concert solo sustinut la Laptaria Enache, cu sprijinul revistei Sapte Seri, împreuna cu invitati surpriza, de la nume recunoscute ale scenei de jazz bucurestene pâna la reprezentati de seama ai folclorului autentic din Mamamures.

În partea a doua a anului, Alexander Balanescu intentioneaza sa se întoarca la Bucuresti, de data aceasta însotit de membrii cvartetului sau, pentru un concert de proportii, eventual în colaborare cu muzicieni români, din sfera muzicii populare sau din alte domenii de manifestare artistica.
Lansare Mircea Rusu Band - Iarba verde de acasa
MUZEUL SATULUI - ora 14.00
Dupa 4 ani de absenta din piata muzicala, autorul celebrului "Omu'; bun si pomu';copt" se intoarce la fel de surprinzator: - 16.000 de exemplare ale albumului IARBA VERDE DE ACASA epuizate in prima saptamana dupa editare; - participare mai mult decat numeroasa la cele 3 lansari oficiate in satul natal - BAND - si in orasul Tg.Mures (Teatrul National si Clubul JOE);
- solicitari de lansari in multe alte orase:Targoviste, Baia Mare, Satu Mare, Bistrita, Oradea, Cluj, Timisoara, Arad, Brasov;
- invitatii de concert in comunitatile romanesti din Austria, Germania, Italia, Spania, Canada, SUA.

Dar inainte de orice, cantautorul va prezenta publicului bucurestean materialul muzical care alcatuieste noul album - 13 piese de profunda inspiratie folclorica reunite sub genericul IARBA VERDE DE ACASA precum si locurile si personajele reperabile atat la nivel muzical cat si imagistic (videoclipul realizat la piesa de titlu a albumului fiind realizat tot in regiunea de bastina ).

Evenimentul se va produce vineri, 22 martie, ora 14, in incinta MUZEULUI SATULUI.

 

 

HOME | DESPRE NOI | STIRI | EVENIMENTE | FOTO | ARTISTI | MEDIA | PARTENERI | CONTACT
© Phoenix 2021 | Site realizat si intretinut de Lantian GROUP.