logo ro uk spacer
spacer menu_break HOME menu_break DESPRE NOI menu_break STIRI menu_break EVENIMENTE menu_break FOTO menu_break ARTISTI menu_break MEDIA menu_break PARTENERI menu_break CONTACT menu_break
spacer
spacerspacer
< April, 2024 >
D L M M J V S
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
spacer
spacerspacer

radio magic fm
Asculta Europa FM
guerilla
radio gold fm
spacer
spacerspacer
Suzanne Vega
16 Jul 2009
16 iulie 2009, ora 20 - Sala Palatului

Fundatia Phoenix anunta un nou eveniment muzical pentru vara care se apropie - SUZANNE VEGA la Bucuresti.

Artista va canta la Sala Palatului, in data de 16 iulie 2009.

Biletele pentru concertul Suzanne Vega au fost puse in vanzare si costa intre 75 si 250 lei, in functie de pozitia in sala. 

Fiind recunoscuta ca una dintre cele mai importante compozitoare din generatia sa, Suzanne Vega a fost printre protagonistii revitalizarii muzicii folk la inceputul anilor ’80, cand, acompaniata doar de chitara proprie, a cantat ceea ce a fost categorisit ca folk contemporan sau neo-folk.

Purtand stampila unui povestitor de exceptie care “ a observat lumea cu un ochi poetic”, cantecele sale  s-au concentrat  asupra  vietii urbane,  oamenilor obisnuiti si asupra subiectelor din lumea reala, imediata.

Inca de la lansarea primului sau album in 1985, artista a sustinut concerte sold-out in multe dintre cele mai cunoscute sali ale lumii.

Muzica ei este  usor de recunoscut,  la fel de diferita,   serioasa  si  creativa ca si atunci cand vocea sa a fost auzita pentru prima data la radio, in urma cu peste 20 ani.

“Luka”, cel mai cunoscut hit al artistei,  este un cantec ce a intrat in dialectul cultural cu siguranta ca fiind singurul hit ce a fost scris vreodata  din perspectiva unui baietel abuzat, iar "Tom's Diner" ramane unul dintre cele mai difuzate si mai fredonate cantece.

Suzanne Vega  a fost numita   “mama  mp3-ului” , dupa ce programatorul german Karlheinz Brandenburg, preocupat sa dezvolte tehnologia  ce avea sa fie cunoscuta ca mp3, a descoperit ca vocea lui Suzanne era  modelul perfect pentru testarea  puritatii compresiei audio. Astfel Suzanne si-a castigat aceasta porecla  inedita.

Cel mai recent disc al sau - "Beauty And Crime" a aparut in 2007 si a primit aprecieri foarte bune din partea criticilor de specialitate si se afla in distributie in Romania prin Cat Music.

Biletele se gasesc la magazinele Muzica, Diverta  si online pe www.ticketpoint.ro, www.eventim.ro, www.bilete.ro, www.blt.ro .

 

 

HOME | DESPRE NOI | STIRI | EVENIMENTE | FOTO | ARTISTI | MEDIA | PARTENERI | CONTACT
© Phoenix 2024 | Site realizat si intretinut de Lantian GROUP.