logo ro uk spacer
spacer menu_break HOME menu_break DESPRE NOI menu_break STIRI menu_break EVENIMENTE menu_break FOTO menu_break ARTISTI menu_break MEDIA menu_break PARTENERI menu_break CONTACT menu_break
spacer
spacerspacer
< April, 2024 >
D L M M J V S
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
spacer
spacerspacer

radio magic fm
Asculta Europa FM
guerilla
radio gold fm
spacer
spacerspacer
TRICKY26 Nov 2008

Artistul britanic Tricky va concerta la Bucuresti
26 noiembrie, Sala Palatului


Tricky (Adrian Thaws) a fost intotdeauna considerat un muzician vizionar, dincolo de conventii si curente sau stiluri. Dupa ce a colaborat cu Massive Attack pe albumele 'Blue Lines' si 'Protection', a inceput sa isi descopere o maniera proprie de a face muzica. A urmat o serie de albume deschisa de 'Maxinquaye' (1995 – Island), scris cu intentia declarata de a face muzica asa cum nimeni nu facuse pina atunci. 'Maxinquaye' este considerat inca unul dintre cele mai inovatoare si importante albume din anii '90.

Tricky a raspuns notorietatii si succesului atrase de primul album cu un sound din ce in ce mai agresiv si eclectic, greu de clasificat,  care ii reflecta personalitatea si atitudinea.

Cunoscut pentru stilul vocal subtil, aproape soptit, Tricky recunoaste ca de multe ori scrie versuri dintr-un punct de vedere feminin. "As vrea sa pot cinta ca Janis Joplin sau PJ Harvey. Dar nu pot. Asa ca am nevoie de voci feminine".

De-a lungul timpului, Tricky a colaborat cu muzicieni foarte diferiti ca Bjork, Alanis Morisette, Neneh Cherry, PJ Harvey, Mos Def, Garbage, Damon Albarn (Blur) sau Alison Goldfrapp.

Cel mai recent album Tricky, 'Knowle West Boy' (2008 – Domino Records) este considerat de catre artist cel mai personal de pina acum. Fiecare piesa spune cite ceva despre felul in care Tricky a crescut in Knowle West, cartier rau famat din orasul Bristol. Solistele si instrumentistii de pe 'Knowle West Boy' sunt prieteni buni de-ai lui, sau in unele cazuri chiar necunoscuti pe care i-a auzit cantand in fata unui magazin. Tricky sustine ca studioul de inregistrari nu este cel mai stimulant mediu pentru creatie, asa ca de cele mai multe ori compune si inregistreaza piesele acasa.

Anul aceasta, Tricky a fost invitat, ca de obicei, de cele mai importante festivaluri de muzica din Europa si Statele Unite – Werchter, Roskilde, Bonaroo, Glastonbury etc.  Tricky va fi insotit la Bucuresti de 5 muzicieni - chitara electrica, bas, tobe, samplere/clape si backing vocals. Desi in turneele precedente avea o prezenta scenica mai degraba discreta, de data aceasta Tricky promite un show plin de energie si un amestec echilibrat intre piese noi si vechi.

Biletele costa intre 60 si 100 de lei si pot fi cumparate incepand cu 18 septembrie online – www.bilet.ro, www.bilete.ro, www.ticketpoint.ro , www.eventim.ro – si la Sala Palatului, Librariile Carturesti, magazinul Unirea, magazinul Muzica, Music Shop, retelele Diverta, Carrefour Voiaj, Germanos, Flanco si Flamingo Computers din toata tara.

Concertul este produs de Fundatia Phoenix.

www.phoenix.ro
www.trickyonline.com
www.myspace.com/trickola
www.knowlewestboy.com


 

 

HOME | DESPRE NOI | STIRI | EVENIMENTE | FOTO | ARTISTI | MEDIA | PARTENERI | CONTACT
© Phoenix 2024 | Site realizat si intretinut de Lantian GROUP.