logo ro uk spacer
spacer menu_break HOME menu_break DESPRE NOI menu_break STIRI menu_break EVENIMENTE menu_break FOTO menu_break ARTISTI menu_break MEDIA menu_break PARTENERI menu_break CONTACT menu_break
spacer
spacerspacer
< April, 2024 >
D L M M J V S
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
spacer
spacerspacer

radio magic fm
Asculta Europa FM
guerilla
radio gold fm
spacer
spacerspacer
ORQUESTA
Buena Vista Social Club®
24 May 2010
JESUS ‘AGUAJE’ RAMOS, MANUEL GALBAN,
BARBARITO TORRES, GUAJIRO MIRABAL
Angel Terry, Carlos Calunga, Idania Valdés, Rolando Luna,
Filiberto Sánchez, Luis Alemany, Raúl Nacianceno.

1998: anul concertului memorabil Buena Vista Social Club de la Carnegie Hall din New York

2010: dupa 12 ani , Orquesta Buena Vista Social Club sunt din nou in turneu in jurul lumii pentru a impartasi magia muzicii din Cuba.


In anii ‘90, Buena Vista Social Club®, impreuna cu Ry Cooder si Wim Wenders au readus la viata un repertoriu de stiluri uitate (son, bolero, danzón si guajiro) care acum sunt faimoase in lumea intreaga. Astazi, Orquesta Buena Vista Social Club® continua aceasta traditie, avand in componenta nume noi, cum ar fi incredibilul vocalist Carlos Calunga, pe langa veterani ca trompetistul Guajiro Mirabal sau virtuozul lautei Barbarito Torres. Impreuna cu  Aguaje Ramos si Manuel Galbán, acestia au colaborat la multe dintre aparitiile discografice sau turneele sub titulatura "Buena Vista Social Club Presents" de-a lungul ultimilor 12 ani.

Componenta actuala include 13 muzicieni din Havana, care au avut deja anul trecut un succes imens in Marea Britanie, in turneul de 22 de spectacole cu casa inchisa. Colegi de trupa inca de la inceputuri cu Eliades Ochoa, Ruben Gonzalez sau Cachaito Lopez, actualii componenti ai Orquesta Buena Vista Social Club® au acompaniat in studio dar si pe scene din Japonia pana in America de Sud si din Europa si Statele Unite pana in Australia nume deja legendare precum Ibrahim Ferrer, Omara Portuondo sau Compay Segundo.

Fundatia Culturala Phoenix ramane consecventa in a promova in Romania valorile veritabile si consacrate ale muzicii cubaneze, intr-un context in care o serie de grupuri de muzicieni cubanezi care au concertat recent la Bucuresti si-au asumat mai mult sau mai putin explicit insa de cele mai multe ori nejustificat apartenenta la proiectul Buena Vista Social Club®. 

In ultimii 5 ani, Fundatia Culturala Phoenix a promovat in Romania in repetate randuri artistii cubanezi garantati de marca Buena Vista Social Club®, precum Omara Portuondo, Eliades Ochoa, Roberto Fonseca, Guajiro Mirabal, Cachaito Lopez sau Manuel Galban. Valoarea incontestabila a acestor muzicieni legendari este confirmata de-a lungul timpului de numeroase nominalizari sau premii Grammy, precum si cronici exuberante in publicatii prestigioase ca Wall Street Journal, The Guardian, New York Times, Le Monde sau El Pais.

Dupa spectacolul cu casa inchisa din 2006, Orquesta Buena Vista Social Club® revin la Bucuresti, intr-unul dintre cele peste 30 de concerte deja confirmate in toata lumea. Concertul va avea loc in data de 24 mai, la Sala Palatului, incepand  cu orele 20:00.

Biletele costa intre 100 si 300 lei si se gasesc in reteaua Eventim: magazinele Germanos, Vodafone, librariile Carturesti si Humanitas, la Sala Palatului si magazinul Muzica si online pe www.eventim.ro, www.bilete.ro, www.blt.ro.

Video:

Orquesta Buena Vista Social Club® - Chan Chan live la Royal Albert Hall (Octombrie 2009) 
http://www.youtube.com/watch?v=XKrTwqUqL7Q


 

 

 

HOME | DESPRE NOI | STIRI | EVENIMENTE | FOTO | ARTISTI | MEDIA | PARTENERI | CONTACT
© Phoenix 2024 | Site realizat si intretinut de Lantian GROUP.