logo ro uk spacer
spacer menu_break HOME menu_break DESPRE NOI menu_break STIRI menu_break EVENIMENTE menu_break FOTO menu_break ARTISTI menu_break MEDIA menu_break PARTENERI menu_break CONTACT menu_break
spacer
spacerspacer
< May, 2021 >
D L M M J V S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
spacer
spacerspacer

radio magic fm
Asculta Europa FM
guerilla
radio gold fm
spacer
spacer
BIOGRAFIE    FOTO    AUDIO    

ChristianaChristiana Uikiza(Uichita) este o cântăreaţă / compozitoare născuta în România a cărei muzică exprimă ardoarea ei pentru viaţă.

Ea a dus o viata de nomad, trecând de la un oraş la altul şi o ţară la alta, de la vârsta de paisprezece ani până în prezent, de fiecare dată descoperind noi modalităţi dea se exprima muzical şi de a-si găsi propria voce.

Christiana a inceput sa cante la 5 ani cand s-a alaturat unui binecunoscut cor de copii. A fost de mai multe ori solista corului si au participat la multe concusurinationale si internationale din mai multe tari europene. A inceput studiul vioarei la 6 ani si l-a continuat timp de 8 ani. De asemenea, a studiat pianul pe durata a doi ani. La 14 ani s-a mutat la Timisoara pentru a urma cursurile unei scoli care pregatea viitori profesori de liceu si a locuit la un camin studentesc. A inceput sa-si scrie propriile cantece la 15 ani. Pana in acel moment a ascultat mai mult rock. In acea perioada insa a descoperit nume precum Aretha Franklin, Mariah Carey, Whitney Houston, Patricia Kaas dar si muzica folk.

Dupa absolvirea liceului, Christiana s-a mutat la Viena pentru a studia in continuare vioara si canto. A studiat canto clasic cu Kay Williams si Isi Lang la Scoala de Muzica Alterlaa in timp ce lucra part-time. In acelasi timp a descoperit muzica jazz, blues sigospel (Ella Fitzgerald, Billie Holiday, Sarah Vaughn, Rachelle Ferrell, BobbyMcFerrin, Kevin Mahogany) si a inceput sa ia lectii de jazz in particular.

Dupa terminarea studiilor a decis sa se mute la Zagreb, in Croatia, unde a castigat o bursa pentru a studia Jurnalismul. Acolo si-a infiintat prima trupa, Christiana Uikiza Band care canta soul, jazz standard dar si propria ei muzica. A lansat trei piese si doua videoclipuri, unul dintre ele ajungand pe primul loc in topurile croate. Respectiva perioada a fost una aglomerata pentru Christiana, aceasta aparand la emisiuni TV si radio. Totodata, a jucat rolul Dionne in opera rock Hair, produsa la Zagreb si a participat cu succes la mai multe festivaluri croate. Cu toate acestea, in 2005, Christiana s-a mutat inapoi la Viena si s-a inceput din nou cariera de la zero.

La scurt timp dupa intoarcerea la Viena, Christiana inceput sa colaboreze cu muzicieni recunoscuti pe plan international precum: Hubert Tubbs ("Tower of power"),Willi Langer (Gloria Gaynor, Supremes, Count Basic), Martin Fuss (Ray Charles,Joe Zawinul, Natalie Cole), Joe Meixner (Bösendorfer artist), Tini Kainrath (Eurovision 2000, Joe Zawinul, Gloria Gaynor), Jean-Paul Bourelly (Miles Davis,Cassandra Wilson, Rod Stewart), and Harri Stojka (Van Morrison, Jimmy Cliff, Carlos Santana).

La inceputurile lui 2006 a scris si interpretat muzica pentru piesa de teatru "Oedipus Geschichten", jucata la un teatru independent vienez. La sfarsitul lui 2006 l-a intalnit pe producatorul muzical Christoph Burgstaller si a inceput sa inregistreze albumul de debut.

Inca de mica a cantat pop, soul, folk, jazz, blues ceea ce adus la o formare a vocii sale, avand mai multe timbre vocale. Pentru ea vocea este un instrument pe care-l controleaza perfect. Referitor la cifre, Christiana canta in 13 limbi dintre care 6 le vorbeste perfect.

In aprilie 2008 a aparut primul album al Christianei, "This Time It's Different" la Pao Records.


 

 

HOME | DESPRE NOI | STIRI | EVENIMENTE | FOTO | ARTISTI | MEDIA | PARTENERI | CONTACT
© Phoenix 2021 | Site realizat si intretinut de Lantian GROUP.